onsdag 9 maj 2012

Mycket bra konsert med Nilla Nielsen i Helsingborg


I lördags såg jag åter Nilla Nielsen live. Nilla spelade efter prisutdelningen på Springtime på Sundstorget i Helsingborg.

Det var en solig, men ganska kall och väldigt blåsig dag i Helsingborg. Arrangörerna hade valt att lägga målgången vid ett torg och prisutdelningen vid ett annat. Minst sagt märkligt upplägg. Det var väldigt stor publik när Nilla började spela, men dessa saker (speciellt den kalla vinden) gjorde att det blev mindre folk som stannade kvar under hela konserten än som annars hade varit fallet.

Nilla och hennes band gjorde en mycket bra spelning. Jag undrar om Nilla någonsin sjungit bättre än nu. Speciellt de nya låtarna på svenska låter helt fantastiskt. 

Nilla inledde med sin största hit, Goldfish In A Bowl, som följdes av suveräna versioner av Kommer inte att sova i natt (se videoklippet nedan) och Så nära. Vilken otrolig röst denna vackra sångerska har!

You Should Know By Now är en lysande låt i högre tempo och sedan de lite lugnare Head Over Heels och Higher Ground från senaste albumet.

Nilla, Erik, Niklas och Bengt frös säkert på scenen, men deras musik värmde oss alla i publiken, inte minst när det blev lite rockigare i Then You Said I Made You Feel Unfaithful och lite countrystuk på The UFO Song.

På slutet fick vi höra ytterligare en kanonversion av en ny låt, som kommer att finnas med på Nillas nya album som kommer lite senare i vår, Om jag var gud för ikväll.

Under avslutningslåten Found You hade Nilla kommit igång ordentligt och bjöd på en härlig avslutning. 

Efteråt var det en glad, men huttrande sångerska jag mötte. Som alltid tar hon sig tid att prata med fans och vänner. På plats fanns bl a en annan duktig sångerska - talangfulla Moa Marteby, även hon från Helsingborg. Tack Nilla för ännu en mycket bra konsert! Vi ses snart igen.




Nästa chans att se Nilla Nielsen live är den 19 maj då hon gör en kortare spelning när Helsingborgs Bryggeri firar 1-årsjubileum.



Band
Nilla Nielsen (sång, akustisk gitarr)
Niklas Ekelund (elgitarr, kör)
Erik Urban (bas, kör)
Bengt Johnsson (trummor)


 Kommer inte att sova i natt


Inga kommentarer: