måndag 25 maj 2015

Mycket bra spelning av Nilla Nielsen i Viken

På valborgsmässoafton, den 30 april, såg jag en mycket bra spelning av Nilla Nielsen på Restaurang Barbord i Viken. Det var lite kallt under kvällen i restaurangen, men musiken värmde verkligen.

Nilla inledde med första singeln från förra albumet, Kommer inte att sova i natt och sedan med The Girl You Used to Know.

Not Ready är en mycket bra låt med härligt munspel och publiken gillade vad de fick höra. Make Me Believe skrevs redan på 90-talet, men finns inte med på någon skiva. De senaste åren har dock Nilla spelat den flitigt live och det hoppas jag hon fortsätter med.

Ain't Got Much är en bra låt från albumet Redemption Sky. Nilla skrev låten efter en resa till Nepal och den handlar om att dela med sig.

You Should Know By Now är en glad upptempolåt om att vara kär. Den leder alltid till att stämningen höjs och denna kväll fick den även några rader av U2:s Sunday Bloody Sunday. Två bra låtar i en :)

Snow Leopard, Goldfish in a Bowl och Så nära är 3 av Nillas bästa låtar. Jag tycker Snow Leopard är helt fantastisk - bra musik och enormt bra låttext. Goldfish in a Bowl brukar Nilla säga är hennes stora hit. Den var soundtrack i Robert Lillhongas film Hata Göteborg och det finns även en bra musikvideo till låten. Så nära är den suveräna titellåten från senaste skivan. Förra året släppte Jan Arild Sørnes en cover av Så nära i countryversion på norska. Originalet är såklart bäst.

Det var fullsatt på Restaurang Barbord och på andra sidan hamnen kunde man se majbålet genom regnet. Det var många önskningar under kvällen och en av dessa var Green Days Good Riddance (Time of Your Life), som Nilla gjorde mycket bra.

Salt är så bra att den faktiskt finns med på två album - och har en musikvideo. En mycket bra spelning avslutades med underbara Higher Ground.

Band
Nilla Nielsen (sång, gitarr, munspel)


Inga kommentarer: